Proiectul de Lege Pl-x nr.264/2019

Proiectul de Lege Pl-x nr.264/2019 presupune recunoașterea meritelor personalului din cadrul sistemului de apărare, ordine publică și securitate, participant la misiuni și acțiuni militare în țară sau în afara teritoriului statului român, precum și acordarea unor drepturi acestuia și urmașilor celui decedat.

Trebuie sa dam Cezarului ce este al Cezarului.

Stim ca AMPTO a demarat in noiembrie 2017, modificarea Ordonanțaei de Urgență a Guvernului nr. 82 din 25 octombrie 2006   recunoașterea meritelor personalului participant la misiuni în afara teritoriului național, cu grad ridicat de pericol, in sensul ca la data respectiva aplicarea prevederilor O.U.G. 82/2006 se aplica doar asupra personalului Armatei, iar personalul celorlalte instituții din sistemul național de apărare, ordine publică și siguranță națională, deși participau la același gen de misiuni,

Pe timpul discutiilor si luarii avizelor am descoperit ca mai exista un proiect de act normativ tot pentru OUG 82/2006, sustinut de AMVVD care continea mai multe beneficii pentru VETERANI. De comun acord cele doua AMVVD si AMTO au cazut de acord asupra formei finale , forma sustinuta de fostul Sef SMG si actualul ministru dl gl. r Ciuca Nicolae .

Un aport considerabil în anevoiosul drum parcurs spre adoptare al acestei forme a Pl-x nr.264/2019, propusă și susținută de conducerea Ministerului Apararii Nationale, l-au avut in principal dl. Ministru Ciuca Nicolae si mai multi senatori si deputati (de la PNL, PSD, PRO Romania si USR), prin implicarea activă și inițiativele de susținere a acesteia, cărora le mulțumim, în mod deosebit, și dorim să le declarăm înalta noastră considerație pentru interes și implicare.

Asteptam sa vedem ce se va intampla in Plenul Camerei Deputatilor (daca se va vota in forma avizata de Comisia de Aparare) si Presedintele Romaniei pentru promulgare.

Este timpul ca toti militarii participanti in teatrele de operatii/veteranii sa incepem sa facem loby la parlamentarii si senatorii din Camera

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *